Srebrne odbojkašice Srbije na EP 2021. (CEV)
Srebrne odbojkašice Srbije na EP 2021. (CEV)

Poznati domaćini EP za seniorke i seniore 2023. godine

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.09.22. | 17:46

Završnica u ženskoj konkurenciji igraće se u Belgiji, a u muškoj u Italiji

Evropska odbojkaška konfederacija saopštila je da će se naredno EP u konkurenciji odbojkašica odigrati od 15. avgusta do 3. septembra 2023. godine u Belgiji, Nemačkoj, Italiji i Estoniji, a u konkurenciji odbojkaša od 28. avgusta do 16. septembra u Italiji, Severnoj Makedoniji, Bugarskoj i Izraelu.

Žreb za EP 2023. u obe konkurencije održaće se 16. novembra u Napulju, u Italiji.

Izabrane vesti

CEV je saopštio da su poznate po 23 reprezentacije učesnice EP 2023, kao i da će odluka o učešću Rusije biti doneta 31. oktobra.

Plasman na kontinentalni šampionat konkurenciji odbojkašica izborili su Belgija, Italija, Estonija, Nemačka (organizatori), Srbija, Turska, Holandija, Poljska, Francuska, Švedska, Bugarska, Hrvatska, Češka, Ukrajina, Slovenija, Slovačka, Bosna i Hercegovina, Grčka, Španija, Rumunija, Mađarska, Finska i Azerbejdžan. Ukoliko Rusiji ne bude dozvoljeno učešće, na EP će igrati Izrael na osnovu CEV rang liste.

U konkurenciji odbojkaša učestvovaće: Italija, Bugarska, Severna Makedonija, Izrael (organizatori), Slovenija, Poljska, Srbija, Holandija, Nemačka, Češka, Francuska, Ukrajina, Turska, Finska, Belgija, Portugalija, Grčka, Španija, Rumunija, Švajcarska, Danska, Crna Gora i Estonija. U slučaju da Rusija ne igra, zameniće je Švedska na osnovu CEV rang liste.

Na EP u obe konkurencije, 24 selekcije će biti podeljene u četiri grupe. Plasman u osminu finala izboriće po četiri reprezentacije iz svake grupe, a potom slede utakmice u četvrtfinalu, polufinalu, kao i mečevi za treće mesto i finale.

U konkurenciji odbojkašica, četvrtfinala će se odigrati u Belgiji i Italiji, a polufinala i utakmice za medalje u Begliji. Kad su odbojkaši u pitanju, četvrtfinalne utakmice će se odigrati u Italiji i Bugarskoj, a polufinala i utakmice za medalje u Italiji.



tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeMuška odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara